Přihlášení:
Menu
Švýcarsko - Itálie

Osmifinále Eura mezi sousedícími Švýcary a Italy

28. 6. 2024 13:45, upraveno: 28. 6. 2024 13:45
autor: MORDIR
Švýcarsko si pohodlně zajistilo místenku ve vyřazovací části Eura, když z devíti bodů získalo pět. V obraně je silné a dostalo zatím tři góly. Itálie se naopak jen tak tak posunula dál, Mattia Zaccagni svojí vyrovnávací trefou s Chorvatskem vybojoval postup. Pět ze šesti posledních vzájemných měření sil skončilo remízou. Tu by jsme mohli očekávat i pro tentokrát a o osudu dle nás rozhodnou až pokutové kopy.

 

Stadion: Olympiastadion, Berlín

Zápasová fakta:

  • V posledních 4 vzájemných zápasech na půdě Švýcarska se zrodila remíza
  • V těchto 4 kláních padly vždy maximálně 2 góly

Švýcarsko - Itálie

Logo týmu Švýcarsko Novinky týmu Švýcarsko Logo týmu Švýcarsko Novinky týmu Itálie

Silvan Widmer je suspendovaný, Leonidas Stergiou by měl být tím, kdo ho zastoupí.

Denis Zakaria a Steven Zuber mají menší zdravotní problémy, ale už to s nimi vypadá nadějně.

Kwadwo Duah by měl dostat šanci na hrotu útoku.

Riccardo Calafiori má na tento zápas stopku, na jeho místě na stoperu by měl naskočit Gianluca Mancini.

Luciano Spalletti by mohl použít rozestavení 4-3-3, v duelu s Chorvatskem se spoléhal na trojčlennou obranou linii.

Mattia Zaccagni by mohl být odměněn startem v základní sestavě, minule začínal jen na lavičce.

Hráči týmu Švýcarsko Hráči týmu Itálie
  • Sommer - Brankář
  • Rodríguez - Střední obránce
  • Akanji - Střední obránce
  • Schar - Střední obránce
  • Aebischer - Levý halfback
  • Xhaka - Levý střední záložník
  • Freuler - Pravý střední záložník
  • Stergiou - Pravý halfback
  • Ndoye - Ofenzivní záložník
  • Vargas - Ofenzivní záložník
  • Duah - Útočník
  • Donnarumma - Brankář
  • Dimarco - Levý obránce
  • Bastoni - Střední obránce
  • Mancini - Střední obránce
  • Lorenzo - Pravý obránce
  • Barella - Levý střední záložník
  • Jorginho - Defenzivní záložník
  • Frattesi - Pravý střední záložník
  • Zaccagni - Levé křídlo
  • Scamacca - Útočník
  • Chiesa - Pravé křídlo
Chybějící hráči týmu Švýcarsko Chybějící hráči týmu Itálie
  • Silvan Widmer
    (Suspendace)
  • Denis Zakaria
    (Lehčí zranění, ale mohl by do utkání zasáhnout)
  • Steven Zuber
    (Lehčí zranění, ale do utkání by mohl zasáhnout)
  • Riccardo Calafiori
    (Suspendace)
Předpověď zápasu

Spodní část pavouka Eura 2024 vypadá celkem otevřeně a hodně celků si myslí až na semifinále turnaje. Utkání mezi Švýcarskem a Itálií se odehraje 29. června na olympijském stadioně v Berlíně. První jmenovaný skončil ve Skupině A druhý, Italové na tom samém místě ve Skupině B.

Švýcarsko jde do zápasu po remíze 1:1 s Německem. Už mělo na kontě čtyři body a skoro jistý postup, ale i tak předvedlo dobrý výkon a ve 28. minutě se ujalo vedení. Vyrovnávací branku obdrželo až v nastavení druhé půle. Je tak neporaženo v sedmi soutěžních střetnutích v řadě. Na evropském šampionátu však má spolu s tím minulým pouze jedno vítězství z pěti duelů.

Itálie cestuje na Olympiastadion po plichtě, kterou urvala v posledním skupinovém souboji s Chorvatskem. Celý zápas nebyla lepším celkem a v 55. minutě inkasovala. Už to vypadalo na rychlé vypadnutí z turnaje, ale v 98. minutě Italové srovnali a skončili tak na druhém místě. Jsou neporaženi v 8 z posledních 9 klání. V 5 z jejich 6 posledních soutěžních utkání padly nanejvýš dva góly.

Moc branek by jsme od aktérů čekat neměli. Tip na výsledek 1:1 se zdá jako ideální. Kdo postoupí? Přeci jen mají Italové mají s takovýmito situacemi více zkušeností.

Autor tohoto článku tipuje přesný výsledek
1 : 1
Švýcarsko - Itálie
Preview Švýcarsko - Itálie

Obhájci titulu Italové zabojují o postup do čtvrtfinále s prozatím neporaženým Švýcarskem!

27. 6. 2024 19:02, upraveno: 28. 6. 2024 16:07
autor: Sforzac
Úvodní sobotní osmifinálový duel letošního evropského šampionátu uvidí Olympiastadion v Berlíně, kde se o postup mezi osm nejlepších celků letošního Eura střetne Švýcarsko s Itálií.

Švýcarské reprezentaci se skvěle vydařil vstup do letošního evropského šampionátu, když ve svém úvodním vystoupení zdolala poměrem 3:1 Maďarsko. Ve druhém utkání se Skotskem se fotbalisté země helvétského kříže museli po remíze 1:1 spokojit se ziskem jednoho bodu a stejný výsledek uhráli rovněž v závěrečném duelu úvodní fáze turnaje s Německem, které srovnalo stav až ve druhé minutě nastavení základní hrací doby brankou Niclase Füllkruga z Borussie Dortmund a na poslední chvíli tak sebralo Švýcarům prvenství ve skupině A.

Rovněž Italové zahájili letošní Euro úspěšně a hned v prvním utkání s Albánií získali povinné tři body, i když soupeř nedal svoji kůži rozhodně lacino. Ve druhém střetnutí nestačili Gli Azzurri na konečného vítěze základní skupiny B Španělsko, s nímž prohráli nejtěsnějším rozdílem. Jistotu postupu do vyřazovací fáze získali fotbalisté z Apeninského poloostrova až v nesmírně dramatickém utkání s Chorvatskem, s nímž vybojovali v závěrečném střetnutí úvodní fáze potřebný bod až v osmadevadesáté minutě utkání.

Necháme se překvapit, který z obou soupeřů vzejde z tohoto utkání jako vítěz a stane se prvním postupujícím mezi osm nejlepších celků letošního Eura.

Logo týmu Švýcarsko Novinky týmu Švýcarsko Logo týmu Švýcarsko Novinky týmu Itálie

Ve svém úvodním představení letošního Eura s Maďarskem šla sice švýcarská reprezentace po úvodním dějství do kabin s pohodlným dvoubrankovým náskokem, ale soupeř chvíli po návratu ze šaten snížil na rozdíl jediné branky a vývoj utkání řádně zdramatizoval. Švýcaři ale vyrovnání nepřipustili a nakonec ve třetí minutě nastavení zpečetil jejich vítězství přesnou trefou na 3:1 útočník francouzského Monaka Breel Embolo.

Švýcaři se ve druhém střetnutí v rámci základní skupiny A střetli se Skotskem, které se po nevydařeném zahajovacím utkání s reprezentací pořadatelské země velmi rychle oklepalo a hned ve třinácté minutě utkání otevřel skóre Scott McTominay, ale Švýcaři dokázali srovnat krok hned o třináct minut později. V dalším průběhu zápasu se ale fanoušci již branky nedočkali a oba soupeři si tak po nerozhodném výsledku 1:1 body rozdělili.

Zhruba v polovině úvodního dějství závěrečného duelu s domácím Německem poslal švýcarský celek do vedení útočník italské Bologni Dan Ndoye, na jehož trefu dokázala pořadatelská země odpovědět až ve druhé minutě nastavení normální hrací doby, čímž odsunula reprezentaci helvétského kříže na konečnou druhou, ale také postupovou příčku tabulky skupiny A.

Jasnou brankářskou jedničkou švýcarské reprezentace je pětatřicetiletý Yann Sommer, jenž odchytal sedm utkání v kvalifikaci a rovněž všechna tři střetnutí skupinové fáze letošního Eura. Ostřílený pětatřicetiletý gólman letošního italského mistra Interu Milán nebude zcela jistě chybět mezi třemi tyčemi ano v osmifinálovém utkání s Itálií.

Dvaatřicetiletý ofenzivní záložník z Chicaga Fire Xherdan Shaqiri zasáhl prozatím do hry pouze ve druhém utkání se Skotskem a hned se po chybné rozehrávce soupeře prezentoval nádhernou vyrovnávací trefou, která nakonec znamenala důležitý bodový zisk. Bývalý hráč Liverpoolu či francouzského Lyonu nebude pravděpodobně členem osmifinálové zahajovací sestavy, ale dost možná zasáhne do hry v průběhu druhé půle.

Devětačtyřicetiletý kouč švýcarského národního celku Murat Yakin bude v osmifinálovém utkání s Itálií postrádat pravého obránce bundesligové Mohuče Silvana Widmera, který v utkání s Německem uviděl v závěru druhé půle na turnaji již druhou žlutou kartu. Na jeho pozici by mohl nastoupit dvaadvacetiletý Leonidas Stergiou z VfB Stuttgart.

Gli Azzurri inkasovali v úvodním zápase s Albánií po obrovské chybě při autovém vhazování historicky vůbec nejrychlejší branku v rámci evropských šampionátů, o kterou se postaral záložník Sassuola Nedim Bajrami. Italové ale ještě do poločasu díky dvěma zástupcům mistrovského Interu Milán Alessandra Bastoniho a Nicola Barelly dvakrát skórovali, díky čemuž otočili vývoj utkání ve svůj prospěch a výhru si pak již ve druhé půli pohlídali.

Ve druhém vystoupení letošního Eura čekal italskou reprezentaci těžký kalibr v podobě Španělska, které potvrdilo svoje obrovské kvality, a i když nakonec zvítězilo pouze díky vlastnímu gólu obránce Riccarda Calafioriho nejtěsnějším možným rozdílem, mělo zápas pevně ve svých rukou a svoje vítězství mohlo ještě zvýraznit.

Italové potřebovali k jistotě postupu do vyřazovací fáze turnaje alespoň bodovat v závěrečném skupinovém duelu s Chorvatskem, které naopak muselo bezpodmínečně zvítězit. Nakonec byli po tomto utkání šťastnější Gli Azzurri, kteří získali jistotu postupu do osmifinále až vyrovnávací brankou v samotném závěru nastavení základní hrací doby.

Jistotu postupu do vyřazovací fáze turnaje vystřelil reprezentaci s Apeninského poloostrova v závěrečném kole skupinové fáze proti Chorvatsku až v poslední minutě nastavení základní hrací doby střídající forvard římského Lazia Mattia Zaccagni, jenž začne osmifinále se Švýcarskem s největší pravděpodobností opět pouze na lavičce.

Zkušený lodivod italské reprezentace Luciano Spalletti se bude v případě obsazení postu útočníka zřejmě rozhodovat pouze mezi dvěma jmény. Šanci od úvodního hvizdu může dostat stejně jako v utkání s Chorvatskem střelec Janova Mateo Retegui a druhou alternativou bude Gianluca Scamacca z Atalanty Bergamo

Italům bude naopak v sobotním osmifinále z důvodu dvou žlutých karet chybět dvaadvacetiletý stoper FC Bologni Riccardo Calafiori. V obranné formaci by jej mohl v zápase se Švýcarskem nahradit další z mnoha zástupců mistrovského Interu Milán Matteo Darmian.

Hráči týmu Švýcarsko Hráči týmu Itálie
  • Yann Sommer - Brankář
    (Inter Milán)
  • Manuel Akanji - Střední obránce
    (Manchester City)
  • Fabian Schär - Střední obránce
    (Newcastle United)
  • Ricardo Rodriguez - Střední obránce
    (FC Turín)
  • Leonidas Stergiou - Střední obránce
    (Vfb Stuttgart)
  • Granit Xhaka - Defenzivní záložník
    (Bayer 04 Leverkusen - Kapitán)
  • Remo Freuler - Střední záložník
    (FC Bologna 1909)
  • Michel Aebischer - Střední záložník
    (FC Bologna 1909)
  • Ruben Vargas - Levé křídlo
    (FC Augsburg)
  • Dan Ndoye - Pravé křídlo
    (FC Bologna 1909)
  • Breel Embolo - Střední útočník
    (AS Monaco)
  • Gianluigi Donnarumma - Brankář
    (Paris Saint-Germain - Kapitán)
  • Federico Dimarco - Levý obránce
    (Inter Milán)
  • Alessandro Bastoni - Střední obránce
    (Inter Milán)
  • Matteo Darmian - Střední obránce
    (Inter Milán)
  • Giovanni Di Lorenzo - Pravý obránce
    (SSC Neapol)
  • Jorgingo - Defenzivní záložník
    (FC Arsenal)
  • Davide Frattesi - Střední zéložník
    (Inter Milán)
  • Nicolo Barella - Střední záložník
    (Inter Milán)
  • Federico Chiesa - Levé křídlo
    (FC Juventus)
  • Lorenzo Pellegrini - Pravé křídlo
    (AS Řím)
  • Gianluca Scamacca - Střední útočník
    (BC Atalanta)
Chybějící hráči týmu Švýcarsko Chybějící hráči týmu Itálie
  • Silvan Widmer - Pravý obránce
    (Disciplinární trest - dvě žluté karty)
  • Riccardo Calafiori - Střední obránce
    (Disciplinární trest - žluté karty)
Předpověď zápasu

Švýcarsko nenašlo stejně jako vítěz skupiny A Německo v úvodní fázi letošního evropského šampionátu přemožitele a s pěti body postoupilo bezpečně do vyřazovací fáze turnaje. Ve třech utkáních se reprezentace helvétského kříže zapsala do listiny střelců pětkrát a inkasovala tři branky.

Italové obsadili možná ve vůbec nejlépe obsazené základní skupině B druhou příčku za suverénním Španělskem, ale svůj postup do osmifinále si vybojovala doslova v hodině dvanácté. Gli Azzurri zaznamenali v rámci úvodní fáze turnaje tři přesné zásahy a stejný počet branek obdrželi.

Národní výběr Švýcarska nepoznal v předešlých osmi mezistátních zápasech pachuť porážky a jeho posledním přemožitelem se stali v loňském roce v rámci kvalifikace na letošní Euro vítězové skupiny I Rumuni, kteří zvítězili v závěrečném desátém kole na domácí půdě nejtěsnějším rozdílem.

Obhájce titulu z posledního mistrovství Evropy utrpěl ve druhém skupinovém utkání se Španělskem druhou porážku z uplynulých deseti mezistátních střetnutí. Ve zbylých osmi případech Italové dvakrát remizovali a v pěti vystoupeních slavili výhru.

Itálie naposledy poměřila síly se Švýcarskem v roce 2021 v rámci kvalifikaci na mistrovství světa v Kataru a oba vzájemné duely skončily dělbou bodů.

Švýcaři ukázali svoje kvality již v rámci základní skupiny a obhájce posledního titulu mistrů Evropy nečeká rozhodně žádná procházka růžovým sadem. Lze tedy očekávat vyrovnané utkání a o rozhodnutí o postupujícím do čtvrtfinále může padnout až v prodloužení, případně v penaltovém rozstřelu.

Autor tohoto článku tipuje přesný výsledek
1 : 1
Švýcarsko - Itálie
29. června 2024 - 18:00
0 - 1X2
2,98
Logo sázkové kanceláře
Avatar uživatele Sforzac
62.1 %
Sforzac
29. června 2024 - 18:00
0 - 1X2
1,92
Logo sázkové kanceláře
Avatar uživatele francz1893
63.2 %
francz1893
29. června 2024 - 18:00
UO 1.5
1,59
Logo sázkové kanceláře
Avatar uživatele Stupesak
68.4 %
Stupesak
Máte názor k analýze nebo zápasu?
Můžete se podělit s jinými čtenáři níže
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

TIPY zdarma do emailu!

Infikuj se jako první!

TIPY zdarma do emailu!
TOP10SportSites
Search

Pro poslání analýzy musíte být přihlášen.

Pro pokračování musíte vyplnit všechna pole