Přihlášení:
Menu
Preview Slovan Bratislava - Struga

Belasím stojí v cestě do pohárové Evropy první překážka v podobě mistra Severní Makedonie!

6. 7. 2024 10:34, upraveno: 9. 7. 2024 00:18
autor: Sforzac
V rámci prvního kvalifikačního kola o postup do skupinové fáze Ligy mistrů přivítá v úvodním utkání Play-Off bratislavský Slovan severomakedonský FC Struga.

Slovan Bratislava si v minulém ročníku evropských pohárů zahrál ve skupinové fázi Evropské konferenční ligy, kde poměřil síly se slovinskou Lublaní, Klaksvíkem z Faerských ostrovů a francouzským Lille, které nakonec skupinu A ovládlo a kvalifikovalo se tak přímo do osmifinále. Belasí postoupili do Play-Off z druhého místa, ale hned v úvodním vyřazovacím kole skončili na kopačkách letošního rakouského mistra Sturmu Graz, s nímž prohráli nejprve na jeho půdě vysoko 1:4 a následně rovněž v domácí odvetě 0:1.

Jediný zástupce Severní Makedonie v letošní kvalifikaci nejprestižnější klubové soutěže starého kontinentu si zahrál v předkole evropských pohárů poprvé v sezóně 2021/2022, kdy vypadl hned v prvním kvalifikačním kole Evropské konferenční ligy s lotyšským FK Liepaja. V loňském roce byli ale fotbalisté Strugy po vyřazení z úvodního předkola UEFA Champions League s litevským Žalgirisem Vilnius po postupu přes černohorský Buducnost Podgorica a lucemburský Swift Hesperange jen krůček od účasti v základní skupině Evropské konferenční ligy, ale nakonec z finálového kvalifikačního kola postoupil islandský Breidablik.

Aktuálně nejlepší slovenský klub vyzve letošního vítěze severomakedonské fotbalové ligy na Tehelnom poli ve středu 10. 07. 2024 od 19:00.

Logo týmu Slovan Bratislava Novinky týmu Slovan Bratislava Logo týmu Slovan Bratislava Novinky týmu Struga

Bratislavský Slovan se stal s luxusním náskokem již pošesté v řadě mistrem Niké ligy a s úctyhodnými 76 brankami rovněž jednoznačně gólově nejproduktivnějším celkem nejvyšší slovenské soutěže.

Nejlepším střelcem slovenského mistra se stal ofenzivní křídelník Tigran Barseghyan, jehož získali Belasí na začátku ledna roku 2022 z kazachstánské Astany. Třicetiletý arménský reprezentant a rodák z Jerevanu nastřílel v uplynulé sezóně třináct ligových branek a k nim přidal ještě jeden gólový zápis v rámci evropských pohárů.

Vítěz Poháru vítězů pohárů sezóny 1968-1969 získal před začátkem letošní sezóny devět fotbalistů, z nichž je třeba zmínit například křídelníka Róberta Maka, který přišel z australského Sydney a také českého krajního obránce Jurije Medveděva, jenž oblékal dres ruského FC Sochi. Z italské Spezie Calcio pak posílil kádr Belasích David Strelec, jenž nastoupil ve všech čtyřech utkáních slovenské reprezentace na stále ještě probíhajícím mistrovství Evropy v Německu. Na soupisce Slovanu naopak už nefiguruje bývalý Slávista Jaromír Zmrhal, který se upsal kyperskému Apollonu Limassol.

Se zraněním holeně se potýká další čerstvá posila Adler da Silva, který přišel do Slovanu Bratislava z polského Řešova, v jehož desu stihnul v uplynulé sezóně vsítit osm branek.

Cesar Blackman postoupil s reprezentačním výběrem Panamy na fotbalovém Mistrovství Jižní Ameriky do nedělního čtvrtfinále, v němž narazí na favorizovanou Kolumbii. Šestadvacetiletý krajní obránce dost možná kvůli náročnému programu úvodní utkání se severomakedonským celkem vynechá.

Rovněž stoper a kapitán gruzínské reprezentace Guram Kashia, který postoupil na letošním evropském šampionátu se svým národním celkem překvapivě až do osmifinále, dostane ještě od svého zaměstnavatele čas na regeneraci a trenér Vladimír Weiss tak dá na jeho postu příležitost jinému hráči. Otázkou je, zda budou do hry připraveni členové slovenské reprezentace Juraj Kucka a již zmíněná nová posila Belasích David Strelec.

FC Struga Trim & Lum hraje nejvyšší severomakedonskou fotbalovou ligu pátým rokem a v nedávno ukončené sezóně obhájil ligový titul z loňské sezóny před druhým KF Skhkëndija jen díky lepší bilanci ve vzájemných utkáních. Hosté se rovněž stali s 56 vstřelenými brankami gólově nejproduktivnějším celkem soutěže.

Již sedmatřicetiletý forvard Besart Ibraimi se zkušenostmi z ukrajinské a kyperské ligy a devětadvacetiletý Marjan Radeski vsítili v posledním ligovém ročníku shodně patnáct branek a stali se tak nejlepšími střelci svého chlebodárce.

Hosté přivedli v průběhu června celou řadu fotbalistů, kteří převážně oblékali dres celků hrajících domácí soutěže. Největší posilou severomakedonského celku se stal bezesporu se sedmnácti brankami nejlepší ligový střelec nedávno skončené sezóny nejvyšší severomakedonské fotbalové ligy Aleksa Marusic, jenž oblékal dres konkurenčního Voska Sport.

Besmir Bojku nezasáhl od března letošního roku z důvodu zlomeniny nohy do žádného soutěžního utkání a lze předpokládat, že tento zkušený defenzivní záložník nebude zřejmě ještě schopen zasáhnout ani do úvodního utkání s bratislavským Slovanem.

Hráči týmu Slovan Bratislava Hráči týmu Struga
  • Martin Trnovský - Brankář
  • Matúš Vojtko - Levý obránce
  • Kevin Wimmer - Střední obránce
  • Kenan Bajrič - Střední obránce
  • Lukáš Pauschek - Pravý obránce
  • Kyriakos Savvidis - Defenzivní záložník
  • Juraj Kucka - Střední záložník
  • Marko Tolič - Ofenzivní záložník
  • Vladimír Weiss - Levé křídlo
    (Kapitán)
  • Tigran Barseghyan - Pravé křídlo
  • David Strelec - Střední útočník
  • Filip Dujmovič - Brankář
  • Bojan Ilievski - Levý obránce
  • Besart Krivanjeva - Střední obránce
  • Sava Radič - Střední obránce
  • Nikola Vlajkovič - Pravý obránce
  • Stefan Spirovski - Defenzivní záložník
  • Ard Kasami - Defenzivní záložník
  • Hogan Ukpa - Střední záložník
  • Arbi Vosha - Levé křídlo
  • Bunjamin Shabani - Pravé křídlo
    (Kapitán)
  • Marjan Radeski - Střední útočník
Chybějící hráči týmu Slovan Bratislava Chybějící hráči týmu Struga
  • Adler Da Silva - Střední útočník
    (Poranění holeně)
  • Besmir Bojku - Defenzivní záložník
    (Rekonvalescence po zlomenině nohy)
Předpověď zápasu

Dvojnásobný držitel trofeje pro vítěze nejvyšší fotbalové soutěže Severní Makedonie sehrál před startem kvalifikačních kol evropských pohárů čtyři přípravná utkání a po úvodní porážce 3:4 se čtvrtým celkem konečné tabulky 1.MFL Tikves v následujících třech zápasech zvítězili a ani v jednom z nich neinkasoval. Struga zdolala dvakrát nejtěsnějším rozdílem albánské celky Partizani a Tiranu a ve třetím přátelském zápase zvítězila poměrem 2:0 s kosovským FK Llapi.

Slovan sehrál tři přípravná utkání v průběhu svého soustředění v Rakousku, kde podlehl nejtěsnějším rozdílem bulharskému Ludogorec Razgrad a stejným poměrem rovněž rumunské Kluži. Výhru si pak Belasí připsali s BW Linz, který zdolali jednoznačně 5:1. V posledním přátelském střetnutí pak domácí přehráli na Tehelnom poli brankou čerstvé posily Róberta Maka 1:0 druholigovou Petržalku.

Odveta je na programu ve zhruba třicetitisícové Struze na Gradska Plaža Stadium pro osm set diváků o týden později.

Lepší celek z této dvojice narazí ve druhém předkole na vítěze dvojzápasu mezi slovinským NK Cejle a estonským FC Flora Tallinn.

Jednoznačným favoritem tohoto duelu jsou dle sázkových kanceláří fotbalisté bratislavského Slovanu. Hostující mužstvo nicméně již v loňském ročníku evropských pohárů získalo další velice cenné zkušenosti a vzhledem k jeho kvalitám nečeká slovenského mistra určitě žádná procházka růžovým sadem. Nicméně domácí by měli zvítězit a vytvořit si zároveň dobrou výchozí pozici do odvety.

Autor tohoto článku tipuje přesný výsledek
3 : 1
Slovan Bratislava - Struga
10. července 2024 - 19:00
UO 2.5
2,01
Logo sázkové kanceláře
Avatar uživatele francz1893
63.2 %
francz1893
10. července 2024 - 19:00
2 - SBR
6,22
Logo sázkové kanceláře
Avatar uživatele Honza
57.6 %
Honza
10. července 2024 - 19:00
1 - 1X2
1,43
Logo sázkové kanceláře
Avatar uživatele Michelle
71.6 %
Michelle
Máte názor k analýze nebo zápasu?
Můžete se podělit s jinými čtenáři níže
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

TIPY zdarma do emailu!

Infikuj se jako první!

TIPY zdarma do emailu!
TOP10SportSites
Search

Pro poslání analýzy musíte být přihlášen.

Pro pokračování musíte vyplnit všechna pole