Přihlášení:
Menu
Preview Lens - Lyon

Lens zabojuje s Lyonem o třetí ligovou výhru a prodloužení ligové neporazitelnosti!

14. 9. 2024 11:38, upraveno: 16. 9. 2024 23:08
autor: Sforzac
Téměř čtyřicetitisícový Stade Bollaert-Delelis v Lens uvidí utkání čtvrtého kola nejvyšší francouzské fotbalové ligy mezi domácím Racingem a hostujícím Olympique Lyon.

Fotbalisté domácího mužstva zahájili novou ligovou sezónu nejtěsnější možnou výhrou na trávníku nováčka Angers, aby rovněž ve druhém kole zdolali před vlastními ochozy poměrem 2:0 velmi příjemné překvapení minulé sezóny Brest. Rovněž ve třetím střetnutí v rámci Ligue 1 nevyšli červeno-žlutí bodovali, když zachránili na půdě Monaka ve třetí minutě nastavení základní hrací doby díky vyrovnávací brance z pokutového kopu remízu 1:1.

Hostům se vstup do letošní sezóny stejně jako do té uplynulé nevydařil, když v úvodním kole prohráli nejprve jednoznačně 0:3 na trávníku Stade Rennes a střelecky naprázdno vyšli taktéž ve svém druhém mistrovském utkání s Monakem, jemuž podlehli na domovském stadionu dvěma brankami z druhého poločasu 0:2. Svoje první ligové body vybojovali fotbalisté Olympique Lyon v posledním střetnutí s Racingem Štrasburk, kterého přestříleli před zraky svých fanoušků poměrem 4:3.

Hosté budou chtít navázat na první ligovou výhru z posledního kola, zatímco domácí budou před vlastními tribunami usilovat o třetí plnohodnotný bodový zisk aktuální ligové sezóny.

Logo týmu Lens Novinky týmu Lens Logo týmu Lens Novinky týmu Lyon

Domácí si jako sedmý celek konečné tabulky uplynulé sezóny zahráli ve finálovém předkole Evropské konferenční ligy, kde sice v prvním utkání s řeckým Panathinaikosem dokázali i přes více než sedmdesátiminutové oslabení o jednoho hráče v poli zvítězit 2:1, ale v odvetě na půdě soupeře po změně stran dvakrát inkasovali a jelikož se sami nedokázali střelecky prosadit, budou v letošním ročníku evropských pohárů chybět.

S devíti gólovými zápisy nejlepší střelec Racingu Lens uplynulého ligového ročníku Elye Wahi se dohodl na novém angažmá v konkurenčním Olympique Marseille. Naopak novou ofenzivní posilou domácího mužstva se stal třiadvacetiletý marocký křídelník Anass Zaroury, který přišel z anglického Burnley.

Útočník Wesley Said, jenž zaznamenal v červeno-žlutém dresu v rámci minulé sezóny sedm přesných zásahů a jednu trefu přidal rovněž v domácím poháru, vsítil jedinou branku úvodního utkání na trávníku nováčka Angers a velkou měrou tak přispěl k první ligové výhře Racingu Lens v aktuální sezóně. Bývalý hráč Rennes či Toulouse nastoupil v posledním střetnutí na půdě Monaka až na začátku druhé půle, ale proti Lyonu by mohl být znovu členem základní sestavy.

Krajní záložník Przemyslaw Frankowski zachránil v posledním utkání na trávníku Monaka díky pevným nervům při exekuci pokutového kopu svému aktuálnímu zaměstnavateli, jehož dres obléká již čtvrtou sezónu, alespoň bod. Devětadvacetiletý rodák z Gdaňsku, který otevřel hned ve čtvrté minutě skóre domácího střetnutí s Panathinaikosem, by mohl s Lyonem nastoupit na pravém okraji záložní či obranné formace poprvé v rámci nejvyšší domácí soutěže v zahajovací jedenáctce.

Útočník Gift Orban, jenž zaznamenal v minulém ročníku Evropské konferenční ligy v dresu belgického Gentu deset přesných zásahů, dostal po příchodu do Lyonu v rámci uplynulé sezóny Ligue 1 příležitost v základní sestavě pouze v pěti střetnutích, v nichž vsítil jednu branku a dvakrát se rovněž trefil v rámci francouzského poháru Coupe de France. Teprve dvaadvacetiletý Nigérijec nastoupil v posledním utkání proti Štrasburku sice až ve druhém poločase, ale za necelou půlhodinu pobytu na hřišti stihnul dvěma přesnými trefami otočit nepříznivý vývoj utkání a velkou měrou se tak zasloužil a první výhru Lyonu.

Třiatřicetiletý Alexandre Lacazette se po angažmá v londýnském Arsenalu, v jehož dresu vsítil v průběhu pěti sezón úctyhodných 51 ligových branek, vrátil zpět do Lyonu a v uplynulých dvou ročnících Ligue 1 se stal jeho nejlepším střelcem. Zkušený forvard a kapitán sedminásobného držitele trofeje pro vítěze francouzské ligy, jenž má na svém kontě rovněž šest branek v seniorské reprezentaci, chyběl z důvodu karetního trestu v úvodním zápase na hřišti Rennes, ale v následujících dvou ligových kolech nastoupil od úvodního hvizdu a stejně tak tomu bude s největší pravděpodobností rovněž na hřišti Racingu Lens.

V základní sestavě by neměl chybět gruzínský reprezentant a čerstvá posila Lyonu Georges Mikautadze, který se tak vrací po neúspěšné baráži v nyní již druholigových Métách do svého rodného města, kde vyrůstal v mládežnické fotbalové akademii. Třiadvacetiletý autor tří branek na letošním evropském šampionátu přispěl k ostudnému debaklu reprezentace České republiky v Lize národů, ale v prozatím třech odehraných ligových kolech se střelecky neprosadil.

Na hřišti by se měl rovněž objevit defenzivní záložník a jeden z nejzkušenějších fotbalistů hostujícího celku Nemanja Matič, který v minulosti působil v těch nejlepších evropských velkoklubech, jako je portugalská Benfika Lisabon, anglická Chelsea a Manchester United, italské AS Řím či konkurenční Rennes, odkud tento bývalý srbský reprezentant přišel do Lyonu v průběhu uplynulé sezóny.

Hráči týmu Lens Hráči týmu Lyon
  • Brice Samba - Brankář
    (Kapitán)
  • Jhoanner Chavez - Levý obránce
  • Abdukodir Khusanov - Střední obránce
  • Jonathan Gradit - Střední obránce
  • Facundo Medina - Střední obránce
  • Przemyslaw Frankowski - Pravý obránce
  • Andy Diouf - Střední záložník
  • Adrien Thomasson - Střední záložník
  • David Pereira da Costa - Ofenzivní záložník
  • Florian Sotoca - Střední útočník
  • Wesley Said - Střední útočník
  • Lucas Perri - Brankář
  • Abner - Levý obránce
  • Moussa Niakhate - Střední obránce
  • Duje Čaleta-Car - Střední obránce
  • Clinton Mata - Pravý obránce
  • Nemanja Matič - Defenzivní záložník
  • Corentin Tolisso - Střední záložník
  • Maxence Caqueret - Střední záložník
  • Said Benrahma - Ofenzivní záložník
  • Georges Mikautadze - Střední útočník
  • Alexandre Lacazette - Střední útočník
    (Kapitán)
Chybějící hráči týmu Lens Chybějící hráči týmu Lyon
  • Jimmy Cabot - Pravý záložník
    (Zranění)
  • Neil El Aynaoui - Střední záložník
    (Poranění kolena)
  • Nicolas Tagliafico - Levý obránce
    (Poranění lýtka)
  • Ernest Nuamah - Pravé křídlo
    (Zranění)
Předpověď zápasu

Racing Club de Lens nenašel přemožitele ani v jednom ze tří doposud odehraných ligových utkání, v nichž si připsal sedm bodů, pouze jednou inkasoval a hned dvakrát udržel čisté konto.

Olympique Lyonnais po úvodních dvou porážkách otočil ve třetím ligovém kole nepříznivý vývoj utkání se Štrasburkem a připsal si svoji premiérovou výhru. V třech odehraných utkáních zaznamenali hosté čtyři střelecké úspěchy a inkasovali osmkrát, což je druhý největší gólový příděl v soutěži.

Lyon uspěl v obou vzájemných střetnutích v rámci uplynulé sezóny, když nejprve zvítězil ve čtrnáctém ligovém kole před zraky svých fanoušků v divácky atraktivním duelu 3:2 a všechny body získal následně rovněž na trávníku Lyonu po jednoznačné výhře 3:0.

Domácí zažily velké zklamání v podobě vypadnutí z Evropské konferenční ligy, ale v rámci nejvyšší soutěže se jim prozatím daří. Hosté si naopak zahrají v hlavní fázi Evropské ligy UEFA, ale první ligový úspěch zaznamenali až v posledním utkání díky divoké domácí výhře se Štrasburkem.

Favoritem tohoto nedělního duelu jsou fotbalisté Racingu Lens, kteří by mohli potěšit svoje příznivce třetím ligovým vítězstvím a zároveň si tak udržet ligovou neporazitelnost.

Autor tohoto článku tipuje přesný výsledek
2 : 1
Lens - Lyon
Máte názor k analýze nebo zápasu?
Můžete se podělit s jinými čtenáři níže
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

TIPY zdarma do emailu!

Infikuj se jako první!

TIPY zdarma do emailu!
TOP10SportSites
Search

Pro poslání analýzy musíte být přihlášen.

Pro pokračování musíte vyplnit všechna pole