Přihlášení:
Menu
Preview Club Bruggy - Antverpy

Belgický mistr Club Bruggy zabojuje o první ligovou výhru s Antverpami!

17. 8. 2024 10:47, upraveno: 18. 8. 2024 13:38
autor: Sforzac
Obhájce belgického titulu z uplynulých čtyř sezón Club Bruggy se bude snažit rozšířit svoji chudou jednobodovou sbírku v domácím utkání s FC Royal Antverpy.

Hosté se v úvodním kole nedávno započaté ligové sezóny představili na trávníku Charleroi, kde jim k premiérovému tříbodovému zisku stačila jediná branka z úvodu první půle. Ve druhém kole nestačili Antverpy na jednoho z favoritů Jupiler Pro League Anderlecht Brusel, se kterým sice dokázali ještě před poločasovým hvizdem srovnat krok, ale nakonec deset minut před vypršením základní hrací doby inkasovali a po porážce 1:2 vyšli bodově naprázdno. Svoje fanoušky ale červeno-bílí potěšili v posledním ligovém střetnutí, v němž před vlastními tribunami doslova zdevastovali St. Truiden poměrem 6:1.

Domácí vstoupili  do letošní sezóny domácí porážkou v rámci Superpoháru s Royale Union SG, s nímž jedenáct minut před vypršením základní hrací doby pouze snížili na konečných 1:2. Prozatím jediný ligový bod získali modro-černí v prvním kole s KV Mechelen, s nímž uhráli před vlastními tribunami nerozhodný výsledek 1:1. V následujících dvou střetnutích devatenáctinásobný belgický mistr neuspěl, když nejprve podlehl nejtěsnějším rozdílem na trávníku Standardu Lutych, aby rovněž v posledním kole nestačil na KRC Genk, na jehož půdě neudržel slibné dvougólové vedení a díky totálnímu kolapsu v závěrečné dvacetiminutovce nakonec prohrál 2:3.

Šlágr čtvrtého kola nejvyšší belgické fotbalové ligy uvidí Jan Breydel Stadion v Bruggách krátce po nedělním obědě.

Logo týmu Club Brugge Novinky týmu Club Brugge Logo týmu Club Brugge Novinky týmu Antwerp

V uplynulé sezóně sice domácí postoupili do nadstavbové fáze až ze čtvrté příčky s výraznou ztrátou na vítěze základní části Royale Union SG, ale po bodovém přepočtu a sérii utkání bez prohry nakonec vybojovali v pořadí čtvrtý ligový titul v řadě a jako vítěz belgické ligy postoupili přímo do skupinové fáze prestižní Ligy mistrů. Modro-černým se navíc dařilo na evropské scéně, kde dokráčeli v rámci Evropské konferenční ligy až do semifinále, kde skončili na kopačkách Barákovy Fiorentiny.

Podhrotový útočník Igor Thiago odehrál v dresu Club Bruggy jedinou sezónu, v níž po příchodu z bulharského Ludogorec Razgrad nastřílel osmnáct branek, čímž se stal čtvrtým nejlepším střelcem nejvyšší belgické soutěže uplynulého ligového ročníku. Třiadvacetiletý Brazilec se ale v průběhu letošního evropského šampionátu upsal anglickému Brentfordu a budeme jej tedy sledovat v Premier League.

Semifinalista Evropské konferenční ligy naopak přivedl švédského forvarda Gustafa Nilssona, jenž se v minulé ligové sezóně trefil v dresu konkurenčního Royale Union Saint Gilles šestnáctkrát a stal se tak jeho druhým nejlepším střelcem. Autor dvou reprezentačních branek se prozatím nedokázal ve svém novém působišti gólově prosadit, ale zkušený německý trenér ve službách Club Bruggy Thorsten Fink jej proti Antverpám pravděpodobně znovu pošle na hřiště od úvodní minuty.

Andreas Skov Olsen nastoupil v základní sestavě až v posledním utkání na trávníku Genku, kde poslal modro-černé dvěma brankami do vedení, o které nakonec fotbalisté z Brugg přišli. Dánský reprezentační křídelník, jenž působí v dresu devatenáctinásobného belgického mistra již čtvrtou sezónu a v té minulé se gólově prosadil čtrnáctkrát, si tak řekl o místo v zahajovací jedenáctce rovněž pro nedělní zápas.

Antverpy se sice díky třetí příčce po základní části v tabulce belgické ligy bez problémů dostaly mezi nejlepší šestici, ale v nadstavbové části dokázaly v deseti utkáních vybojovat jen dvě výhry a díky osmi porážkám nakonec skončily ve Skupině o titul až na posledním místě, tedy mimo příčky zaručující účast v evropských pohárech, kde chybí po pěti předchozích sezónách.

Švédský reprezentační křídelník s českým příjmením Jakob Ondrejka se velkou měrou zasloužil o jednoznačné vítězství červeno-bílých v minulém domácím utkání se St. Truiden. Teprve jednadvacetiletý rodák z Landskrony, jenž poprvé okusil belgický fotbal v minulém roce po příchodu z Elfsborgu, skolil momentálně nejhorší celek Jupiler Pro League třemi přesnými zásahy ve druhém poločase.

Třicetiletý kanonýr Vincent Janssen se stal v uplynulém ligovém ročníku s jedenácti brankami nejlepším střelcem mužstva z největšího belgického města. Bývalý hráč tureckého Besiktase, anglického Tottenhamu Hotspur a rovněž mexického Monterrey vsítil jedinou branku úvodního duelu s Charleroi a zajistil tak svému chlebodárci důležité tři body. Janssen, který v probíhající sezóně nechyběl na hřišti jedinou minutu, si následně připsal v dalších dvou střetnutích vždy po jedné asistenci a bude zcela jistě znamenat jednu z největších hrozeb pro obranu soupeře.

Devadesát minut ve všech třech ligových zápasech odehráli rovněž jedni z nejzkušenějších hráčů hostujícího mužstva, konkrétně stoper Toby Alderweireld, který je kapitánem mužstva a pravý obránce Denis Odoi, pro kterého bude mít nedělní duel patřičně pikantní příchuť, neboť přišel do Antverp právě z Brugg.

Hráči týmu Club Brugge Hráči týmu Antwerp
  • Simon Mignolet - Brankář
  • Maxim De Cuyper - Levý obránce
  • Joel Ordonez - Střední obránce
  • Brandon Mechele - Střední obránce
  • Hugo Siquet - Pravý obránce
  • Raphael Onyedika - Defenzivní záložník
  • Hugo Vetlesen - Střední záložník
  • Antonio Nusa - Levé křídlo
  • Hans Vanaken - Ofenzivní záložník
    (Kapitán)
  • Andreas Skov Olsen - Pravé křídlo
  • Gustaf Nilsson - Střední útočník
  • Senne Lammens - Brankář
  • Ayrton Costa - Levý obránce
  • Zeno Van Den Bosch - Střední obránce
  • Toby Alderweireld - Střední obránce
    (Kapitán)
  • Jelle Bataille - Pravý obránce
  • Denis Odoi - Defenzivní záložník
  • Mahamadou Doumbia - Střední záložník
  • Gyrano Kerk - Levé křídlo
  • Tjarron Chery - Ofenzivní záložník
  • Jacob Ondrejka - Pravé křídlo
  • Vincent Janssen - Střední útočník
Chybějící hráči týmu Club Brugge Chybějící hráči týmu Antwerp
  • Bjorn Meijer - Levý obránce
    (Poranění kolena)
  • Kyriani Sabbe - Pravý obránce
    (Svalové zranění)
  • Victor Barbera - Střední útočník
    (Zranění)
  • Bjorn Engels - Střední obránce
    (Zranění achillovy šlachy)
Předpověď zápasu

Domácím, kterým na konci srpna určí los soupeře do skupiny milionářské Ligy mistrů, patří po třech odehraných ligových kolech s jedním získaným bodem, třemi vstřelenými a pěti inkasovanými brankami překvapivě až čtrnáctá příčka tabulky Jupiler Pro League.

FC Royal Antverpy naopak zaváhal pouze v jednom utkání a se dvěma výhrami okupuje horní patra tabulky s tříbodovou ztrátou na Wasterlo, které jako jediný celek probíhající sezóny získalo maximální možný počet bodů. Červeno-bílí lovili míč z vlastní sítě prozatím třikrát a soupeřům nastříleli osm branek, což je druhý největší počet v soutěži.

Club Bruggy byl v úvodním utkání s KV Mechelen a rovněž na trávníku Standardu Lutych jednoznačně lepším mužstvem, ale z úvodních dvou kol získal pouze bod. Ve svém třetím vystoupení hosté trestuhodně promarnili dvoubrankové vedení na půdě Genku, kde nakonec podlehli 2:3.

Domácí šli v úvodním ligovém kole na hřišti Charleroi již v desáté minutě do vedení, které nakonec udrželi až do konce střetnutí. Ve druhém zápase přestříleli Anderlecht, ale k bodovému zisku to nevedlo. Lekci z útočné efektivity udělili ve druhém domácím střetnutí aktuálně poslednímu St. Truiden, v jehož síti skončilo šest z osmi střel mířících mezi ti tyče.

V předešlých deseti vzájemných duelech zvítězili hosté pouze dvakrát, ve dvou případech se oba celky rozešly po nerozhodném výsledku smírem a hned v šesti střetnutích bral všechny body Club Bruggy, včetně toho posledního v rámci uplynulé sezóny, kdy zvítězili na trávníku Antverp těsným poměrem 2:1.

Domácí sice v úvodních třech ligových kolech získali pouze bod, ale vítězství se nedočkali jen díky chybějící potřebné dávce štěstí a v posledním případě rovněž z důvodu nedisciplinovanosti. Do tohoto utkání jde devatenáctinásobný belgický mistr opět v roli favorita, pravděpodobně bude znovu udávat tempo hry a střelecky dominovat, což by mělo vést k první ligové výhře sezóny a k posunu tabulkou směrem vzhůru.

Autor tohoto článku tipuje přesný výsledek
3 : 1
Club Brugge - Antwerp
Máte názor k analýze nebo zápasu?
Můžete se podělit s jinými čtenáři níže
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

TIPY zdarma do emailu!

Infikuj se jako první!

TIPY zdarma do emailu!
TOP10SportSites
Search

Pro poslání analýzy musíte být přihlášen.

Pro pokračování musíte vyplnit všechna pole